PÁLYÁZATOK

SAJTÓKÖZLEMÉNY GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02918

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02918

Kedvezményezett neve: SB DYNAMIC Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Technológiai fejlesztés az SB DYNAMIC Kft.-nél

 Támogatás összege: 312 925 410 Ft

 A projekt összköltsége: 447 036 300Ft

 A támogatás mértéke: 70%

A projekt befejezési dátuma: 2023.02.27.

Cégünk a partneri felé igyekszik a szolgáltatás minőségét megőrizni és mindig javítani. Ezt mai világban korszerű eszközökkel és folyamatos megújulással a változásokhoz való igazodással lehet elérni.A pályázatban beszerzésre kerülő munkagépek többsége régi, elhasználódott sok üzemórás gépek helyett kerülnének beszerzésre. A munkagépek kiválóan használhatóak minden végzett tevékenységünk kapcsán. Megvizsgáltuk a jövőben várható munkákat a telephelyünk közeli környezetében és ezek alapján állítottunk össze egy univerzális jól akár gépláncban is kihasználható eszközparkot.

A beszerzendő gépek között az alábbi gépek szerepelnek:

- 1 db Bobcat T650 kompakt hevederes rakodó Bármely időjárási körülmények között sem kell leállítani az anyagmozgatást. Elsősorban bányamunkáinknál szereznénk használni. Hosszú élettartalmú.

- 1 db KOMATSU PC240NLC-11 hidraulikus kotrógép. Számunkra mind a nagyobb földmunkák, bontások és hulladékhasznosítások kapcsán kiválóan használható nagy kapacítású lánctalpas kotrógép. Teljesítménye miatt alkalmas gépláncok kiszolgálására. Bányaművelésben is használni tudjuk.

- 1 db Gumikerekes kotró PW160

- 1 db KOMATSU WB93R-8 merev vázas kotró. Lánctalpas társaikkal ellentétben ez a gép rugalmasabban mozog, akár tréler nélkül is közúti forgalomban részt tud venni. Környezetbarát. Méretéhez képest nagy kapacitással bír.

- 1 db Volvo L150 H típusú homlokrakodó körmös kanállal. Kisebb méretű tehergép járművek rakodására, bicikli út építésre, töltések építésre is alkalmas. Rendszámos jármű, közúti forgalomban részt vehet ami nagy előny számunkra

- 1 db Volvo L150 H típusú homlokrakodó vágóéllel.

- 1 db Volvo L60 H típusú homlokrakodó . Korábbi elöregedett, korszerűtlen gépünket cserélnénk új, gazdaságosabban fenntartható homlokrakodóra. Mérete miatt kis és nagy munkák kapcsán egyaránt használható. Kisebb méretű tehergép járművek rakodására, bicikli út építésre, töltések építésre is alkalmas. Rendszámos jármű, közúti forgalomban részt vehet ami nagy előny számunkra.

-1 db KOMATSU PC58MR-5E0 lánctalpas minikotró. Számunkra ez a minikotró olyan munkaterületeken belül praktikus igazán, ahol még kicsi a hely, pl. városban de arányaiban nagyobb mennyiségű földet kell megmozgatni. A gépek beszerzése mellett Stratégiai és üzleti tervezés tanácsadás (1fő) lebonyolítását és képzésen való részvételt (Projektmenedzsment – Távoktatás ,1 fő,100 óra) tervezzük.

Ezen kívül 1 db 16 vákuumcsöves napkollektor kerül megvásárlásra amely a meleg víz ellátását fogja biztosítani.2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00251

Innovatív építőipari szakrendszer a mélyépítés értékláncának digitalizációján keresztül


Az ESPIRIT Kft-vel konzorciumban megvalósuló kutatás-fejlesztés során a mélyépítési iparágban egyedülálló innováció valósul meg. 

A mélyépítési tevékenység értéklánc szereplőinek hatékonyabb és gazdaságosabb munkavégzéséhez szoftveres és integrációs megoldásokat dolgozunk ki, minél szélesebb körű digitalizációval.

Cégünknek megítélt támogatás összege: 92 015 400 Ft

Támogatás mértéke: 59,57%

Projekt befejezési dátuma: 2023.08.30.

SB DYNAMIC Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt kódja: VEKOP-1.2.6-20-2020- 00245

A projekt címe: Az SB DYNAMIC Kft. kapacitásbővítése
A szerződött visszatérítendő támogatás összege 46 500 000 Ft, a támogatás típusa: hitel.

A támogatás mértéke 52.91 %A fejlesztés keretében egy új már korszerű motorral ellátott kombinált kotró-rakodó gépet, és egy homlokrakodót kívánunk beszerezni. A beszerzés indokoltsága: vállalkozásunk rendelkezik más hasonló berendezésekkel, de azok teljesítménye, használhatósága nem felel meg a piaci elvárásoknak. Működésünk során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a legmodernebb technológiájú berendezésekkel dolgozzunk, amennyiben erre lehetőségünk nyílik, Beszerzéseink során BAT technológiás eszközöket vásárolunk. Gépparkunk néhány tagja már nem a legkorszerűbb, sem technológiájában, sem fogyasztásában, ez a beruházás ennek az avulásnak a kezelésére is irányul. Megrendelőink elvárják az új, korszerű gépeket, Breeam és Leed munkáknál fontos a környezettudatos szemlélet továbbá alacsony szervizigény. Azt tapasztaljuk, hogy a bontási, deponálási munkák iránt egyre nagyobb a kereslet, illetve a vállalkozás munkaszerzési lehetőségeit is pozitívan befolyásolja, ha minél több résztevékenységet képes ellátni egy munka kapcsán. Mind a homlokrakodó, mind pedig a kotró-rakodógép választásánál szempontként szerepelt, hogy a bontási és deponálási munkák mellett szerepet tölthet be a hulladékkezelési üzletág fejlesztésében is. A homlokrakodó a hulladékkezelési géplánc tagjaként az osztályozás során az osztályozó berendezésre, illetve törő berendezésre történő anyagmozgatás eszköze. A telephely alkalmas a gépek biztonságos tárolására, a szállításához rendelkezünk saját/bérelt kapacitással, munkavállalóink közül több rendelkezik a megfelelő végzettséggel a berendezés üzemeltetéséhez, így a berendezések üzemeltetésével a kft. piaci pozíciója és termelési kapacitása javul, ez által a vállalkozás fenntartható működése javul, és a munkahely teremtési és megtartási adottsága is előnyösebb. A berendezések minél nagyobb hatásfokú kihasználásához újabb munkaerő felvétele válik lehetővé, a növekvő bevételek hatására pedig a kft profitja, és hosszú távon munkahely teremtő képessége nő.